SKP en BAM Telecom gaan in de komende periode in Oud-Delfgauw het coaxnetwerk vervangen door glasvezel. Beide partijen hebben hiervoor deze week een contract ondertekend.

In maart starten de werkzaamheden voor het aanleggen van glasvezel bij ruim 740 woningen. Medewerkers van BAM Telecom zullen dan de schouwing uitvoeren om iedere individuele situatie in kaart te brengen. Naar verwachting starten de graafwerkzaamheden begin april en als alles volgens planning verloopt, zijn alle glasvezelaansluitingen in juni gereed.

“De bewoners hadden al de beschikking over supersnel internet over het coaxnetwerk, maar vanuit technisch oogpunt is het noodzakelijk om nu het netwerk in deze wijk te gaan vervangen”, vertelt Rob Verkuil, directeur van SKP. Michel de Groot, adjunct-directeur van BAM Telecom: “Wij zijn blij met het vertrouwen van SKP in onze onderneming. Wij realiseren voor SKP in deze wijk een betrouwbaar, snel en duurzaam netwerk. Uiteraard zorgen wij ervoor dat de bewoners zo min mogelijk overlast hebben van de aanleg.”

Zodra de werkzaamheden gereed zijn, beschikken de bewoners in Oud-Delfgauw bij SKP over snel, betrouwbaar en voordelig internet tot 1 Gbps.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.