Het Nederlandse kabelnetwerk (waaronder het SKP netwerk) is van topkwaliteit en behoort tot de beste van de wereld. Stoorzenders van buiten zijn echter overal om ons heen aanwezig. Zo kunnen zendmasten voor digitale omroep storing veroorzaken, maar ook 4G- en 5G telefoons kunnen een bron van storing zijn. Met goede materialen is het netwerk in uw woning beter beschermd tegen deze stoorzenders en kunt u optimaal genieten van de hoge beeldkwaliteit die de kabel u biedt.

Kabel Keur is een keurmerk voor aansluitmaterialen voor uw televisie zoals coaxkabels, connectoren, splitters en versterkers. Het Kabel Keur keurmerk maakt het u gemakkelijk om de goede producten te vinden voor de aansluiting van uw TV. In de winkel herkent u kwaliteitsproducten aan het Kabel Keur-logo.

Kabel Keur is een initiatief van de Nederlandse kabelbedrijven waaronder SKP.

Hoe los ik eventuele storingen op?

Een verstoord en slecht TV beeld is natuurlijk erg vervelend. Wanneer een storing aan het kabelnetwerk optreedt zal SKP er alles aan doen om deze storing snel op te lossen. Soms treden storingen echter ook binnenshuis op, bijvoorbeeld wanneer sterke draadloze signalen aanwezig zijn, zoals 4G of 5G. We spreken dan van interferentie. Het Kabel Keur keurmerk is bedoeld om deze storing door interferentie te voorkomen en op te lossen.

Storing door interferentie: blokkering beeld of blokjes
Bij digitale uitzendingen kunt u bijvoorbeeld blokjes of blokken in het beeld zien of soms valt de zender helemaal weg.

Storing van uw televisiebeeld door interferentie ontstaat doordat draadloze signalen soms op dezelfde frequentie werken als signalen in de kabel. Omdat de 2 signalen elkaar in de weg zitten, worden de originele signalen vervormd en vermengen zich met elkaar. 

Voorbeelden zijn storing door het signaal van zendmasten voor digitale ethertelevisie (Digitenne), digitale etherradio (DAB+) of het 4G of 5G signaal tussen zendmast en smartphone. Storing kan optreden wanneer u niet goed afgeschermde aansluitmaterialen zoals kabels, stekkers, splitters of wandcontactdozen gebruikt.

Hoe los ik storing door interferentie op?
Gebruik altijd aansluitmaterialen die goed afgeschermd zijn tegen (mobiele) signalen. U herkent deze producten aan het Kabel Keur logo. Deze zijn te verkijgen bij onze Servicepunten.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.