Speedtest

Wordt 't snel, supersnel of razendsnel?

Wil je weten hoe snel je internet is? Top, dat doe je hier eenvoudig in een paar stappen. 

Om te beginnen wil je eerst weten welke snelheid er bij jouw abonnement hoort. Op je factuur of via Mijn SKP kan je zien welk abonnement je bij ons hebt. Dit zijn de abonnementen;

Abonnement Naam Snelheid maximaal (Mbit/s)
Coax Brons 100 Mbps downstream, 20 upstream
Coax Zilver 200 Mbps downstream, 40 upstream
Coax Goud 400 Mbps downstream, 60 upstream
Glasvezel Kristal 150 Mbps downstream, 150 upstream
Glasvezel Briljant 300 Mbps downstream, 300 upstream
Glasvezel Diamant 600 Mbps downstream, 600 upstream
Bij het downloaden haal je gegevens naar jouw computer zoals streaming (audio-video) of documenten, bij het uploaden plaats je gegevens op het internet zoals een filmpje op Youtube of Facebook. De snelheid wordt door middel van je abonnement door ons automatisch gekoppeld aan je modem. Wij stellen het limiet altijd iets hoger in dan wij adverteren, zo kom je vaak rond de geadverteerde snelheid uit of sneller :-) 
 
Voordat je begint met je snelheids test zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden.
 

Test met een vaste verbinding!

Doe de test altijd met een bedrade verbinding, dat wil zeggen sluit een utp/netwerkkabel aan vanaf je PC of laptop rechtstreeks op het modem. Via WIFI krijg je geen betrouwbare test. Met een draadloze verbinding gaat er in de meeste gevallen relatief veel snelheid verloren. Dit heeft met allerlei factoren te maken; Muren of vloeren van gewapend beton, metalen oppervlakken of invloed van andere draadloze wifi apparatuur. Veelal zijn het dan ook andere routers in de omgeving die een wifi netwerk uitzenden op dezelfde kanaalfrequentie. 
 
Onze speedtest maakt gebruik van verschillende servers waarbij de één sneller is dan de ander. Wij raden daarom aan de test 2 of 3x uit te voeren om zo een goed beeld te krijgen van de gemiddelde snelheid. 
Let er op dat er geen andere apparaten op het zelfde moment gebruik maken van de internet verbinding.

 

Speedtest

 

Niet tevreden met het resultaat van de speedtest?

Geen zorgen, wij hebben tips voor je!
 
  1. Heb je een snel abonnement maar de snelheid zit rond de 85/90 Mbps? Grote kans dat jouw netwerkkaart in de computer of laptop maar 100 Mbps aan kan, koop een netwerkkaart van 1000 Mbps (1 Gigabit). Ook je eigen routers of switches moeten geschikt zijn voor 1000 Mbps (1 Gigabit). Anders wordt de snelheid afgeknepen.
  2. Test de snelheid vanaf een andere PC of laptop. Achtergrond programma's zoals virusscanners of problemen in de browser kunnen de snelheid beinvloeden.