Per dinsdag 24 januari zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd in het digitale televisieaanbod. Het zenderaanbod van TV2GO is met uitzondering van Comedy Central Extra ongewijzigd gebleven.

Inzetten van HD zenders
De afgelopen jaren worden steeds meer zenders in HD (High Definition) kwaliteit aangeboden op het netwerk. Door de weergave van een hoger aantal beeldlijnen is er een duidelijke kwaliteitsverbetering zichtbaar op de televisie. Omroepen gaan steeds meer inzetten op HD kwaliteit waardoor wij deze zenders op ons netwerk aan kunnen bieden. 

De volgende zenders worden in HD kwaliteit ingezet; afhankelijk van de pakketkeuze worden deze zenders weergegeven: BBC World News (kanaal 45), WDR (kanaal 92), BBC Four/Cbeebies (kanaal 203), CBBC (kanaal 224), Meiden van Holland Hard (kanaal 304), Reality Kings (kanaal 305).

Afbouwen SD zenders
Wij bieden voor diverse zenders zowel een HD zender als een SD (Standard Definition) zender aan. Deze zender staat er feitelijk tweemaal op. De trend is dat steeds meer omroepen omschakelen naar HD en stoppen met het doorgeven van de SD kanalen. Zo heeft zowel Ziggo als BBC aangekondigd de distributie van de SD kanalen te gaan beëindigen. 

De volgende zenders worden in SD kwaliteit verwijderd, de zenders blijven gewoon in HD kwaliteit beschikbaar: BBC World News, WDR, BBC Four/Cbeebies, CBBC, Meiden van Holland Hard, Reality Kings, Babes TV, BBC One, BBC Two, ARD, ZDF, ARTE, Nickelodeon, Ziggo Select, Ziggo Voetbal, Ziggo Golf, Ziggo Racing, Ziggo Docu, Ziggo Tennis, ESPN 1, ESPN 2, ESPN 3 & ESPN 4.

Hernoemen
NPO radio 4 krijgt een nieuwe naam en wordt NPO Klassiek. De zender Boomerang gaat Cartoonito heten.

Wijziging zenders
Comedy Central Extra (kanaal 215) is landelijk gestopt met de doorgifte, deze zender is in het Premium pakket opgeheven. De volgende zenders worden nieuw in het aanbod van het Premium pakket toegevoegd: MTV 90’s (kanaal 235) en MTV Live HD (kanaal 237). De radiozender WDR 2 wordt in het basispakket toegevoegd op kanaal (1)837.

Het zenderaanbod van TV2GO blijft, met uitzondering van de opgeheven zender Comedy Central Extra (kanaal 28) ongewijzigd. 

Verplaatsing
Om ruimte te maken voor een nieuwe zender wordt de zender MTV Hits van kanaal 235 verplaatst naar kanaal 236. Radio zender WDR 3 van kanaal 837 wordt verplaatst naar kanaal 838. In verband met een betere indeling van ons netwerk worden er achter de schermen een aantal zenders verhuist. Het kanaalnummer blijft ongewijzigd, dit is alleen een technische verhuizing. Dit kan impact hebben op de zenders RTL4, SBS6, Telstar TV, NET5, BBC First & MyZen TV.

Zenders worden niet weergegeven?
Heb je een CI+ gecertificeerde televisie of set-top box dan worden de wijzigingen automatisch door de televisie of box (Humax o.d.) opgepakt. Zwart beeld zichtbaar op diverse zenders? Dan is het noodzakelijk om de zenders opnieuw op te zoeken. Bekijk de handleiding voor de te ondernemen stappen, of bekijk onze overige handleidingen voor het instellen van jouw apparatuur.

Zijn er nog vragen, neem dan contact op met onze klantenservice via info@skpnet.nl of bel 0800-2352249.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.