Maandag a.s. vindt Radio 555 plaats. Een uniek samenwerkingsverband tussen NPO Radio 2, 3FM, NPO Radio 5, Q-Music, Radio 538, Radio 10, Slam, 100% NL, Radio Veronica en Sublime, waarbij van 06:00 tot 21:00 uur op al die zenders dezelfde uitzending te horen is, live vanuit Beeld en Geluid en volledig in het teken van de actie “Samen voor Oekraïne”. In het laatste uur (tussen 20:00 en 21:00 uur) geven zij als radio het stokje door naar TV, waarna de publieke en commerciële omroepen samen een 2 uur durende TV-uitzending maken met als apotheose rond 22:30 uur de onthulling van het eindbedrag.

De radio-uitzending wordt voorzien van hoogwaardige visual radio. Ze maken tijdens de uitzendingen gebruik van unieke radioduo’s, waarbij bijv. Gerard Ekdom met Candy Dulfer gaat presenteren. Maar ook bijv. Ruud de Wild en Domien Verschuuren. Luisteraars van alle 10 zenders kunnen tegen betaling platen aanvragen. Daarbij is er veel aandacht voor de motivaties van die aanvragen, zijn er gesprekken met hulpverleners en correspondenten, maar ook met donateurs. Kortom, het belooft een mooie, ontroerende uitzending te worden.

Luisteraars kunnen een nummer aanvragen voor geld of direct doneren via radio555.nl.

Bij SKP kan je het maandag 7 maart live bekijken op NPO 1 extra, kanaal 200. Voor deze gelegenheid zet SKP namelijk deze zender open voor alle tv-abonnees!

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.