Over SKP

Internet, Televisie en Telefonie

SKP biedt supersnel internet, glasheldere televisie en voordelige telefonie in Pijnacker en Delfgauw.

SKP biedt een compleet pakket aan via haar eigen coax- en glasvezelnetwerk: internet televisie, radio en telefonie. Abonnees kunnen ook televisie kijken op de smartphone of tablet thuis, buiten Pijnacker of op vakantie binnen de EU met de SKP iTV app. Met deze app die geschikt is voor Android, iOS en Amazon kunnen programma's worden opgenomen en teruggekeken.

Coax

De kabel is ook geschikt voor een snelle internetverbinding en heeft ADSL/VDSL zelfs ruimschoots ingehaald. Downloadsnelheden tot 400 Mbps zijn beschikbaar. SKP biedt internet sinds oktober 2012 ook aan in combinatie met televisie en telefonie in het aantrekkelijke Alles-in-1 pakket. Doordat de stichting geen winstoogmerk heeft, zijn de tarieven zeer concurrerend.

Glasvezel

Om te voorkomen dat het kabelnetwerk in Pijnacker onnodig snel wordt afgeschreven en om ervoor te zorgen dat de tarieven voor de abonnees aantrekkelijk blijven, heeft SKP ervoor gekozen om niet in één keer een miljoeneninvestering te doen maar de komende jaren geleidelijk te verglazen. Dit betekent niet dat Pijnacker achter de feiten aanloopt. Coax is de komende jaren nog prima in staat om op snelheid te concurreren met glasvezel en bovendien is zo'n 90% van het totale netwerk al 'in glas' uitgevoerd. Bij nieuwbouwprojecten wordt dit standaard in elke woning aangelegd en daar waar in het dorp de straat opengaat voor werkzaamheden, bekijkt SKP of er direct voorbereidingen kunnen worden getroffen voor het aanleggen van glasvezel zodat op termijn de straat en voortuinen niet opnieuw open hoeven.