National Geographic strijdt in juni opnieuw tegen wegwerpplastic

National Geographic strijdt in juni opnieuw tegen wegwerpplastic

Met City Clean-Ups verspreid over Nederland, een online Plastic Plan en veel aandacht op tv en in de magazines geeft National Geographic de campagne ‘Stop met Plastic’ een vervolg. De hele maand juni staat in het teken van de strijd tegen wegwerpplastic. Programmamaker Harm Edens is dit jaar ambassadeur van de campagne.

9 miljard kilo plastic

Een dode walvis met 80 plastic tassen in de maag, containers vol plastic in de Waddenzee, een plastic zak op 11 km diepte in de Marianentrog... Keer op keer worden we geconfronteerd met de schadelijke gevolgen van plasticvervuiling in ons ecosysteem. Jaarlijks belandt 9 miljard kilo plastic in de oceaan. Dat terwijl veel producten, zoals rietjes en plastic tasjes, makkelijk te mijden zijn. National Geographic moedigt daarom mensen wereldwijd aan om een eigen Plastic Plan te maken waarin staat welke wegwerpproducten je stopt te gebruiken, dat kan op Stopmetplastic.nl

City Clean-Ups in Den Haag, Nijmegen en Zwolle

Het Plastic Plan helpt wegwerpplastic te verminderen, maar National Geographic zet zich tevens in om plastic op te ruimen. Na het succes van de National Geographic Beach Clean-Ups vorig jaar, organiseert National Geographic komende maand City Clean-Ups in Den Haag (1 juni), Nijmegen (15 juni) en Zwolle (30 juni). Iedereen die mee wil doen kan zich kosteloos aanmelden via natgeo.nl/stopmetplastic.