Nieuwe zenderindeling per 21 januari a.s.

De zenderindeling van SKP gaat per 21 januari veranderen, waardoor de televisiekanalen een logischer indeling krijgen. Alle zenders van het basispakket zitten straks bij elkaar, net als de Premium-zenders en de regionale omroepen.

Meer HD-zenders in basispakket en eerste 4K-zender

De volgende zenders worden in het basispakket per 21 januari ook in HD-kwaliteit uitgezonden: RTL Z, MTV, Nickelodeon, ARTE, Havoc en XITE. De regionale omroepen hebben besloten alleen nog in HD-kwaliteit uit te zenden. Daardoor zijn de regionale omroepen niet meer in SD beschikbaar, behalve TV West en TV Rijnmond. Deze worden tot eind februari nog in SD-kwaliteit uitgezonden. Daarnaast voegt SKP de eerste 4K of Ultra HD-zender toe aan het basispakket. Is uw televisie geschikt voor 4K, dan kunt u de beelden van NASA TV haarscherp bekijken.

Verdere afschakeling analoog

Volgens plan wordt bij de nieuwe zenderindeling het aantal analoge televisiezenders verder afgebouwd naar 4 kanalen. De zenders die analoog overblijven zijn NPO1, NPO2, NPO3 en RTL4. Voor de meeste abonnees heeft dit geen gevolgen, omdat zij toch al digitaal televisiekijken. De afbouw van het analoge aanbod is nodig om ruimte te creëren voor meer digitale- en HD-zenders en hogere internetsnelheden. SKP heeft ervoor gekozen om dit stapsgewijs te doen, waar andere aanbieders al jaren geleden in één keer stopten met analoge televisie.

Extra radiozender

Behalve nieuwe tv-zenders voegt SKP ook een nieuwe radiozender toe: Sublime FM. Beschikbaar op de televisie op kanaal 823, maar ook analoog via de radio (98,1 MHz).

Aanbod SKP iTV app uitgebreid

Per 21 januari wordt het aantal televisiezenders in de SKP iTV app sterk vergroot. Naast TLC, Discovery Channel en Animal Planet zijn ook de meeste extra pakketten dan beschikbaar. Wie FOX Sports, Ziggo Sport Totaal of Film1 heeft, kan deze zenders bijvoorbeeld straks ook bekijken in de SKP iTV app! Daarnaast is ook het aantal radiozenders in de app uitgebreid met o.a. de Stingray themazenders. Deze app is gratis te gebruiken bij SKP Alles-in-1 en maakt het mogelijk om altijd en overal televisie te kijken. Meer info op SKP iTV

Televisie opnieuw instellen

Is door het grote aantal wijzigingen het zenderaanbod niet meer goed ingesteld, laat de tv dan opnieuw zenders zoeken met gebruik van deze gegevens:

  • Netwerk-ID: 8888,
  • Frequentie: 554 MHz (554000 KHz),
  • Modulatie: 64 QAM,
  • Symboolsnelheid: 6900