Afbouw analoge televisie

Zoals reeds enige tijd geleden gecommuniceerd, heeft SKP per vandaag het aantal analoge zenders verlaagd. Per 1 april heeft SKP haar aanbod van analoge zenders verlaagd door het schrappen van de zenders Eén, Canvas, BBC One, BBC Two, ARD en ZDF. Uiteraard blijven deze zenders wel digitaal beschikbaar!

Over op digitale televisie van SKP

Vanaf april 2019 bouwt SKP het analoge televisiesignaal verder af. Dat doet niet alleen SKP, ook alle andere televisieaanbieders in de markt hebben dit al gedaan of zijn ermee bezig.

Klaar voor de toekomst

Er is in de afgelopen jaren veel gewijzigd op televisiegebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur en van alleen Nederlandstalige zenders naar een groot aanbod van nationale en internationale (thema) zenders. Ook de kwaliteit ging omhoog met de start van digitale televisie en zeker met de introductie van HD-televisie. Voor de meeste abonnees is digitaal televisiekijken gemeengoed geworden en ook aan HD-kwaliteit zijn veel mensen al gewend. Wij gaan door met het vernieuwen van ons netwerk, zodat we klaar zijn voor de toekomst. Daar horen deze wijzigingen bij.

Hogere beeldkwaliteit en meer mogelijkheden

Het is noodzakelijk dat SKP het analoge televisiesignaal afbouwt omdat het in de lucht houden van analoge televisie naast het digitale signaal extra kosten met zich meebrengt. Daarnaast kunnen wij door het verlagen van het aantal analoge televisiezenders de vrijkomende bandbreedte op de kabel gebruiken voor andere diensten en snellere verbindingen.

Controleren of u nog analoge televisies heeft

Waarschijnlijk kijkt u al digitaal televisie. Desondanks is het eenvoudig te controleren of de afbouw van analoge televisie voor u gevolgen heeft. Controleer alle televisies in uw woning. Heeft u meer dan 18 televisiezenders of ziet u Telstar TV op kanaal 23, dan kijkt u al digitale televisie en verandert er voor u niets. Heeft u nog een toestel in huis waarop u maximaal 18 zenders ontvangt, dan kijkt u op die televisie nog analoog. Dit betekent dat u daarop vanaf 1 april nog 12 zenders ontvangt.

Welke analoge televisiezenders zijn nog beschikbaar vanaf 1 april?

NPO 1

NPO 2

NPO 3

RTL4

RTL5

SBS6

RTL7

Veronica/Disney

NET5

RTL8

TV West

TV Rijnmond