Wifi problemen oplossen

  • Hoe kan ik mijn wifi signaal verbeteren?

    U heeft een snelle internetverbinding van SKP, maar desondanks traag internet via de Wifi? Bijvoorbeeld op zolder of in de tuin? Dat kan inderdaad gebeuren. De oorzaak komt meestal door externe factoren. Een belangrijke externe factor is uw huis zelf. Zeker bij nieuwbouwhuizen kan dit probleem spelen door de dikke muren en vloeren van gewapend beton. Deze dikke muren en vloeren zwakken het signaal sterk af. Een andere factor is vaak de buren. Het aantal wifi-kanalen is helaas beperkt, waardoor je wellicht een kanaal deelt met uw buurman. U kunt dit het beste vergelijken met een snelweg tijdens de spits. In dit geval willen er steeds meer data-pakketjes over dit kanaal en de ruimte is beperkt.

    Wat kan u er aan doen? Er zijn een paar oplossingen die u zelf kunt doen om het wifi-signaal te verbeteren in uw woning. De eerste oplossing is het wifi-kanaal veranderen. De handleidingen hiervoor kunt u vinden op de volgende pagina: Handleidingen

    De tweede oplossing is een repeater, access point of powerline adapter in uw woning te plaatsen. Onze Servicepunten kunnen u daarbij adviseren!