Op dit moment legt Glaspoort (KPN) een glasvezelnetwerk aan in Pijnacker. Wat betekent dit precies voor je SKP aansluiting?

  • Wat gebeurt er met de coax- of glasvezelkabel van SKP?
  • Glaspoort legt een glasvezelnetwerk aan naast het coax/glasvezel netwerk van SKP. Dit heeft verder geen invloed op onze diensten, je kunt gewoon je abonnement bij SKP aanhouden.
  • Kan ik op de glasvezelaansluiting van Glaspoort ook diensten van SKP afnemen?
  • SKP levert de diensten via haar eigen netwerk.
  • Moet ik wel of geen glasvezelaansluiting binnenbrengen?
  • Je kunt zonder verplichtingen de glasvezelaansluiting binnenbrengen en bent ook niet verplicht om een abonnement te nemen.
  • Is glasvezel niet veel beter dan het coaxnetwerk van SKP?
  • Nee, het coaxnetwerk van SKP is zowel kwalitatief als kwantitatief van uitstekende kwaliteit en je hebt de beschikking over razendsnel internet.

Wat zijn de verschillen tussen een coax- en glasvezel netwerk bij SKP?

Het coaxnetwerk bestaat al voor een groot deel uit glasvezel. In iedere grote wijk wordt via glasvezel een wijkkast voorzien van signaal waar al onze diensten aangeleverd worden. De wijkkast gaat vervolgens met coaxkabel door naar een tweetal kleinere kasten, deze kleine grijze kasten zie je vaak in de straat staan. Vanuit deze kast komen we uiteindelijk met een coaxkabel in de woning terecht.

Zowel op het coaxnetwerk als op het glasvezelnetwerk is het belangrijk dat er een goed modem met een wifi systeem ingezet wordt. Wij zijn de afgelopen jaren voor beide netwerken overgestapt naar het merk FRITZ!Box voor onze modems. FRITZ!Box wordt geproduceerd door het Duitse AVM en staat bekend om zijn degelijke en geavanceerde routers, de wifi is sterk en de werking ervan is stabiel. Deze krijg je van ons, zonder extra kosten, in bruikleen. De kwaliteit van het modem is bepalend voor de werking van de aansluiting. Omdat wij op zowel het coax- als het glasvezelnetwerk gebruikmaken van FRITZ!Box modems ben je voorzien van een goede wifi basis. Het maakt in deze niet uit of je een coax- of een glasvezelaansluiting hebt.

Op een glasvezelaansluiting zijn er hoge symmetrische snelheden mogelijk. Om een voorbeeld te geven van onze hoogste abonnementen zie je bij het glasvezel “Diamant” abonnement: 1000 Mbps download en 1000 Mbps upload. Bij het coax “Goud” abonnement is de snelheid 500 Mbps download en 60 Mbps upload. Door het verschil in de techniek is 1000 Mbps op het coaxnetwerk (nog) niet mogelijk, de uploadsnelheid is gelimiteerd tot 60 Mbps. Deze snelheden zijn overigens meer dan 10x zo hoog als de snelheden van een ADSL aansluiting.

Voor de echte gamers is de lage ‘latency’ op het glasvezelnetwerk interessant, waardoor de kans op vertraging tijdens het gamen wordt verkleind. Doorsnee huishoudens kunnen probleemloos uit de voeten met de huidige snelheden op het coaxnetwerk. Een gemiddeld gezin heeft afdoende aan het coax “Zilver” abonnement met 250 Mbps download en 40 Mbps upload.

Één van de voordelen bij SKP is dat wij één van de weinige providers zijn die de DVB-C techniek leveren op beide netwerken. Deze techniek zorgt ervoor dat je via de coaxkabel kan kijken naar live televisie. Via deze coaxkabel kan je iedere kamer voorzien van een televisieaansluiting zonder extra kosten. Wij leveren op ons coaxnetwerk exact hetzelfde televisiesignaal als op het glasvezelnetwerk.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.